SÜRESİ İÇİNDE İADE EDİLMEYEN ve KAYBEDİLEN KİTAPLAR:

1. Ödünç alındıktan sonra materyalin kütüphaneye iade edilinceye kadar ki tüm sorumluluğu kullanıcıya aittir.
2. İade tarihini hatırlatmak kütüphanenin sorumluluğunda değildir. Ödünç alınan materyali zamanında iade etmek kullanıcının sorumluluğundadır.
3. Kütüphaneden ödünç alınan bilgi kaynaklarının iade tarihlerinin takibi üyeye aittir.
Ulaşmayan hatırlatma E-maillerinden kütüphane sorumlu değildir.
4. Uyarı ve iade tarihi hatırlatmaları e-mail yoluyla kütüphane otomasyon sisteminden otomatik yapıldığından, kullanıcıların en son geçerli e-mail adreslerini kütüphaneye bildirmeleri gerekmektedir.
5. Materyal kayıp ya da hasar gördüğünde bunun sorumluluğu kullanıcıya ait olup, en kısa sürede Kütüphane Ödünç Verme Bankoları ile iletişime geçmek durumundadır.
6. Kitabın kaybedilmesi halinde kullanıcı ödünç almış olduğu kitabın aynısını sağlamakla yükümlüdür. Kaynak piyasada bulunamadığı takdirde, ilgili kütüphaneci tarafından belirlenen, piyasada bulunabilen eşdeğer bir kaynağı sağlamak kullanıcının sorumluluğundadır.